Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Nyt fra Randers

SOS Racisme deltager stadig i det samarbejdende integrationsnetværk, og vores seneste arrangement var et fyraftensmøde på Underværket den 4. marts kl. 16 med et foredrag af prof. Morten Sodemann fra Odense.
Han er leder af Danmarks første indvandrermedicinske klinik, som siden har været et forbillede for andre, og fortalte om sine erfaringer med vanskelig kommunikation og om behovet for Tid, Tålmod og gode Tolke. Et aktuelt emne.
Alle var velkommne, og der var gratis adgang.

Det nyere samarbejde i Randers mod Racisme indebar i november en stor demonstration (med 4-500 deltagere), efter at nazisterne havde skændet byens jødiske gravsteder. Det blev en dag med fine taler af borgmesteren og Edward Broadbridge og af en af vores unge antiracister, og det var glædeligt at se så mange slutte op spontant.

Vi afholder jævnligt møder; sammen har vi besøgt Kærshovedgård, og vi holder øje med nazisternes  spor i byen — f. ex. den hængte “indvandrerdukke”, deres propaganda ved skoleporte og deres  hærgen med hagekors på bygninger i midtbyen.

Vi vil på Underværket markere FN’s antiracismedag den 21.marts, og vi opfordrer skoler til at tage temaer som menneskerettigheder og tolerance op med deres elever.

Randers har brug for at yde et klart modspil til nazisternes tilstedeværelse, Paludans uvelkomne skolebesøg og DF’s ihærdige forsøg på at censurere både bespisning og undervisning af vores børn og unge.

Frikadelle-sagen var vi ikke stolte af. For nylig demonstrerede vi foran rådhuset (lige før byrådsmødet om samme emne) imod DF’s indblanding i religionsundervisningen på en af byens folkeskoler.

Læs osgå