FN´s Verdensdag for Flygtninge den 20. juni 2022

Du kan gøre en forskel

Bliv frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel i kampen mod racisme? Så hvorfor ikke blive frivillig for SOS Racisme? Som frivillig har du mulighed for at hjælpe med vores arrangementer og andre spændende projekter, der er med til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark. Vi søger altid efter engagerede personer, der ønsker at gøre en forskel og støtte vores mission om at bekæmpe racisme og diskrimination i samfundet
Er du klar? klik her!

Mens regnen stod i tommetykke stråler ned over København og omegn, stirrede 18 sortklædte kvinder bekymret mod himlen. De var på vej mod Rundetårn fra steder som Lolland, Karise, Udrejsecenter Avnstrup, Nordsjælland, ja hele Københavnsområdet.

foto: Brita Bastogi

Kvinderne ved Rundetårn

De kom, blev set og hørt. Regnen var stoppet — og folk stoppede op. De unge, kvikke, måtte lige læse, hvad der stod på de sorte bannere, mens de hastede forbi — men tog nysgerrigt imod papiret, der blev rakt til dem. Andre takkede kvinderne for deres indsats.

Det var lidt overvældende, at vi på en time fik delt 400 løbesedler ud — OG, at de ikke blev smidt på gaden, men faktisk læst. Hvor opmuntrende med den lydhørhed, vi fornemmede hos de forbipasserende.

Indfødte og afsylafviste i fællesskab

I 16 år har Kvinder i Sort demonstreret sammen med asylafviste kvinder fra centrene på denne dag, Verdensflygtningedagen, for at fortælle om de afviste asylansøgeres skæbne i udrejsecentrene. Meget lidt vides i offentligheden, for meget lidt bliver der fortalt om dem.

Kvinder i Sort håber, at mange, der kom forbi Rundetårn i dag, vil tænke over, hvad de så og læste, og blive mere opmærksomme på det svære svigt af asylansøgere her til lands.