De 5 danske børn i de syriske fangelejre

Du kan gøre en forskel

Bliv frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel i kampen mod racisme? Så hvorfor ikke blive frivillig for SOS Racisme? Som frivillig har du mulighed for at hjælpe med vores arrangementer og andre spændende projekter, der er med til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark. Vi søger altid efter engagerede personer, der ønsker at gøre en forskel og støtte vores mission om at bekæmpe racisme og diskrimination i samfundet
Er du klar? klik her!

Fra arbejdsgruppen ”ALLE DANSKE BØRN I DE SYRISKE FANGELEJRE SKAL HJEM NU!” bringer tidsskriftet her et åbent brev til Statsministeren & Udenrigsministeren i en lettere redigeret udgave.

I har tidligere stillet i udsigt, at I ville hjemtage børnene med deres mødre, hvis der opstod en truende situation, hvor fangernes helbred eller liv var i fare.

Nu er situationen der, …

Åbent brev til Statsministeren og Udenrigsministeren

Kære statsminister Mette Frederiksen og udenrigsminister Jeppe Kofod!

I Bedsteforældre for Asyl husker vi hver eneste dag, at 5 små helt uskyldige børn stadig holdes som gidsler i et meget uskønt politisk spil, hvor børnene er kommet til at betale for noget, som deres forældre MÅSKE har gjort.

Vi anerkender ikke regeringens argument med, at børnenes 3 mødre bare kan lade børnene rejse hjem uden selv at tage med. Det er et djævelsk valg at stille mødrene overfor i den givne situation, hvor børnene er født ind i en verden, som de er tvunget til at opholde sig i.

Johannes Pedersen

Pigtråd om danske børn?

I en brutal fangelejr omkranset af pigtråd og med bevæbnede vagter og utallige voldsepisoder, som har skræmt børnene fra vid og sans og har medført, at de lever i konstant angst, syge og psykisk nedbrudte. De har kun deres mor som den voksne kontakt person, de kan stole på. Tilmed er de nu udsat for bombardementer fra angribende tyrkiske soldater.

Derfor endnu en appel til jer om at lade dem komme hjem sammen. Hold jeres løfte! I og jeres regering vil vinde noget af den agtelse, som mange af os troede på, at I ville leve op til i en socialdemokratisk regering i 2019.

Til eftertanke:

Men hvorfor mingelerede de [de Radikale] ikke en reel moralsk betingelse ind i formlen: Hvis du ikke henter de døende børn med deres forliste mødre hjem fra lejrene nu, så vælter vi dig på den og den dag og gerne under åbningsdebatten, så der bliver noget at snakke om i stedet for de skide mink.

Georg Metz i Information, 19. august 2022