DERFOR LÆSER JEG DAGLIGT PRIMO LEVI

Du kan gøre en forskel

Bliv frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel i kampen mod racisme? Så hvorfor ikke blive frivillig for SOS Racisme? Som frivillig har du mulighed for at hjælpe med vores arrangementer og andre spændende projekter, der er med til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark. Vi søger altid efter engagerede personer, der ønsker at gøre en forskel og støtte vores mission om at bekæmpe racisme og diskrimination i samfundet
Er du klar? klik her!

Leif Bork Hansen.

Forleden blev jeg spurgt, hvorfor jeg i mange år hver dag har læst den italienske Holocaust-overlever Primo Levi. Han blev som jøde deporteret til Auschwitz.

Holocausts rædsler skete midt i civilisationens hjerte. De er sket her midt i Europa og kan derfor ske her igen.

Primo Levi taler om en etik prøvet gennem Auschwitz’ rædsler (’Etica more demonstrata’).

Primo Levis vidnesbyrd er med til at holde En på plads som menneske, så vi ikke lader hinanden i stikken, og hvor også i vort land flygtninge og fremmede ofte forgæves må bede om vores hjælp, og hvor mange ender i udrejsecentre på ubestemt tid.

Inatsisitigut Ataataqanngitsut Spiralilersissimasullu Qamani Toqqortarisimasagut Ataatsimoorluta Mamisarniarlugit.

[DO] FN’s konvention om borgerlige og politiske rettigheder, Artikel 7:

Ingen må underkastes tortur eller grusom, umenneskelig eller nedværdigende behandling eller straf. I særdeleshed må ingen uden sit frit afgivne samtykke underkastes medicinske eller videnskabelige eksperimenter.

Denne gengivelse af Naja Lyberths tale er en af hende selv efterredigeret udgave af den faktiske tale.