Demokratiernes ansvar

Du kan gøre en forskel

Bliv frivillig

Vil du være med til at gøre en forskel i kampen mod racisme? Så hvorfor ikke blive frivillig for SOS Racisme? Som frivillig har du mulighed for at hjælpe med vores arrangementer og andre spændende projekter, der er med til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark. Vi søger altid efter engagerede personer, der ønsker at gøre en forskel og støtte vores mission om at bekæmpe racisme og diskrimination i samfundet
Er du klar? klik her!

Af Eva Singer, Asylchef i Dansk Flygtningehjælp i
Politiken den 5. juli 2023

”Men selv om EU kun tager en meget lille del af verdens flygtninge, bliver der i denne tid skruet op for skræmmeretorikken hos danske og flere europæiske politikere. De taler om ’krise’ og lover stramninger af lovgivningen baseret på et fiktivt skræmmescenario om, at EU ikke kan håndtere det antal asylansøgere, som kommer.

Det kan EU-landene ellers godt. Modtagelsen af mennesker på flugt fra Ukraine er et godt eksempel på, at EU-landene kan stå sammen og vise politisk vilje til beskyttelse af flygtninge.

GENERELT ER DET langt fattigere lande, som er værter for størstedelen af verdens flygtninge. Beskyttelse af verdens flygtninge forudsætter internationalt samarbejde og fair ansvarsdeling mellem alle lande. Det er afgørende, at Danmark tager sin del af ansvaret ved at opretholde retten til at søge asyl og tilbyde opholdstilladelse til langt flere kvoteflygtninge.

Ved at tale krisen op med forslag om flere mure omkring Europa skubber den danske og andre europæiske regeringer ansvaret for flygtningebeskyttelse fra sig og over på de lande, hvor forholdene er langt sværere, end de er i Danmark og EU. Det betyder, at de lande, som allerede gør en kæmpe indsats for at sikre flygtninges beskyttelse, får endnu sværere ved at yde ordentlig beskyttelse til flygtningene, hvilket kan medføre, at nogle mennesker tvinges til at flygte videre.

Alle, som synes, det er EU, det er synd for, bør huske på, at det er mennesker, som flygter. Kvinder og mænd, børn og bedsteforældre.”

VISUM

Niels Hav

Jeg håber på en forklaring fra Gud og hans jurister: Hvad er det der foregår? Er der en plan? Når de rige stjæler fra de fattige hedder det politik og handel. Når de fattige gør modstand hedder det terror og vold.

Folk som os fra Europa, Kina og USA flyver til Afrika med en drink i hånden. Afrikanerne krydser Middelhavet i en plimsoller med livet i hænderne. Folk der faciliterer os i lufthavnen kaldes personale og medarbejdere. Folk der hjælper de fattige med til festen kaldes menneskesmuglere.

Den basale strategi er en gåde, jeg håber på en forklaring, den dag vi står i kø efter visum hos Gud og hans jurister.