,,Med de bedste ønsker for et medmenneskeligt Danmark:”

Åbent brev Til Udlændingeministeren og en række medlemmer af Udlændingeudvalget.

Bodil Hindsholm Hansen,
Pastor emer.
Brunbjergvej 25
6950 Ringkøbing

Så har Corona-katastrofen ramt Kærshovedgård. Ifølge pålidelig kilde er mindst 1 beboer på Kærshovedgård nu syg af Corona, mens andre er blevet testet. Der er fare for, at flere er smittet, da beboerne bor meget tæt på 2-mands-stuer; beboerne på en halv gang er fælles om 2 toiletter med bad. Igen afsløres det, at uskyldige mennesker skal være gidsler for regeringens rigide udvisningspolitik.

Allerede forlængst burde Kærshovedgård, Sjælsmark og Ellebæk være opløst. (…) En del af dem [beboerne red.] er som bekendt statsløse og har altså slet ikke noget hjemland, der på nogen måde kan være forpligtet til at modtage mennesker på flugt, som vi i Danmark i følge vore internationale forpligtigelser burde tage pænt imod. Med stenansigter og iskolde hjerter har de sidste danske regeringer administreret en umenneskelig udvisningspolitik, der har betydet, at flygtninge, der her i Danmark regnes for afviste asylansøgere, sidder i et limbo uden nogen vej ud med de menneskelige omkostninger, det har.

Nu skal de altså også prisgives en smitsom sygdom som Covid-19. Smitten kommer ikke uventet til Kærshovedgård. Det var blot et spørgsmål om, hvornår det ville ske. Regeringen har forsømt at handle i tide. Nu skal udsatte beboere så også prisgives en smitsom sygdom med langtidsfølger, som vi endnu ved alt for lidt om. Nu er det sidste øjeblik for en stor-evakuering. De allerfleste beboere har familie og venner, de kan bo hos. Sørg for, at alle beboere får en grundig Covid-19 test, så de raske kan kontakte familie og venner og få ophold der.

Naturligvis vil der være praktiske vanskeligheder! Men det kan regeringen takke sig selv for. Sådan er det, når man alt for længe lader fremmedangst og hjertets kulde regere i stedet for at udvise rettidig omhu. Sæt initiativet i gang nu. Test, giv tilladelse til udflytning til familie/ venner og giv ordnede og hygiejniske karantæne forhold for dem, der er blevet smittet.

Opløs Kærshovedgård, Sjælsmark og Ellebæk og befri beboerne!