Stop udvisninger til Syrien!

Demonstration på Rådhuspladsen

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Beskyt syrerne! Syrien er ikke sikkert!

Den 18. maj kl. 16 begyndte 50 syrere en sit-in-demonstration på Christiansborg Slotsplads, den fortsætter i ca. 2 uger.

Sit-in demo
Sit-in demo
Sit-in demo
Syrisk kvinde med plakat af 4 brødre
En syrisk kvinde med fotos af hendes fire brødre. De er forsvundet siden 2011 i et af Assads fængsler.

Den 19. maj var der Syriensdemoer i 25 byer i hele landet under de tre slogans:
Beskyt syrerne! Syrien er ikke sikkert! Stop udvisninger til Syrien!
Hjerterne skal vise at der skal være hjerterum og husrum til flygtningene. Flere taler handlede også om hjerterum, menneskerettigheder og ordentlighed, som engang var indbygget i dansk flygtningepolitik.

København: På Rådhuspladsen var der ca. 3.000 personer, heriblandt 100 fra Syrien, som midlertidigt er flyttet ind på Christiansborg Slotsplads. Demonstrationen var organiseret af: Haifaa Awad, Mellemfolkeligt Samvirke, Dansk Flygtningehjælp Ungdom og Amnesty International. Konferencier: Natasha Al-Hariri. Talere: læs talen: Mohamed Alata, Michala Clante Bendixen, Dorte Lange, Paula Larrain, Carsten Jensen, Haifaa Awad. Musik: Raske penge; Nour Amora, Mahmoud Janoon, Mohamad Diab, Bader Debs; Savage Rose. God stemning!
Aarhus: Se Rahima Abdullahs tale her
Odense er kendt for: Skolestrejke mod hjemsendelse af syrerne: – scroll ned til 16. maj: – “Vi strejker, fordi vi vægter vores klassekammeraters liv og menneskelighed højere end undervisning” – eleverne opfordrer til skolestrejke 11. juni.
Vejle, Aalborg, Randers, Holbæk, Silkeborg, Haderslev, Morsø, Middelfart, Bornholm, Varde, Kolding, Nyborg, Aabenraa, Holstebro, Helsingør, Gladsaxe, Halsnæs, Rudkøbing, Samsø, Slagelse, Svendborg, Vordingborg.

Regeringens modspil for at usynliggøre demonstrationerne var at offentliggøre, at man ville lave et nyt udlændingecenter på Langeland til “aflastning af Kærshovedgård”. Det fik folk på Langeland til at lufte deres utilfredshed og vrede herover, og de borgerlige til at genopfriske Lindholm som udlændingecenter, og formentlig en del på Kærshovedgård til at gå under jorden. Men på sociale medier kom vi da igennem!

I SOS Racisme vil vi gerne aflaste både regeringen, Folketinget og Ikast-Brande Kommune med dette forslag:
Luk lejrene og Ellebæk! Det er ikke Danmark værdigt at behandle folk på den måde!
Og beboerne i lejrene vil også gerne ud! En stor del af dem er til nu gået under jorden, eller flygtet til et mere humant land end Danmark. Så afskaf opholds- og underretningspligt, sæt meldepligten ned til 1 gang om ugen eller hver 2. uge, og flyt de udviste ud i samfundet igen!
Der er ingen og har aldrig været et logisk argumenter for at opretholde udrejsecentrene. Og at gøre “tålt ophold så utåleligt som muligt” er en omskrivning af tortur og ondskab, som skal tiltrække fremmedfjendtlige stemmer. Folk bliver nedbrudt af det!

Close the camps
Close the Camps