Folkedrabet i Srebrenica

Dino Copelj kom til Danmark som flygtning fra Folkedrabet i Srebrenica. Nu har vi fået to oplysende bøger fra hans hånd, hvor vi bliver mindet om hvad der aldrig må glemmes.

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Dino Copelj kom til Danmark som flygtning fra Folkedrabet i Srebrenica. Nu har vi fået to oplysende bøger fra hans hånd, hvor vi bliver mindet om hvad der aldrig må glemmes.

I dag, Den 11. juli skriver Alen Copelj til Facebooks læsere at det i dag er 26 år siden folkedrabet i Srebrenica fandt sted, og han beklager at Europa ikke har lært noget af rædslerne. Folkedrabet kostede 8372 muslimske drenge og mænd livet. SOS Racisme kan kun dele hans sorgfølelse over vestens udtrykte had mod muslimer, der bærer præg af både krigslyst og uvidenhed. Det er foruroligende, og det truer os alle sammen. Desværre har danske politikere været ligeglade med den tilgængelige viden om at et muslimsk menneske ikke er anderledes end andre mennesker på grund af religion. Politikerne glemmer hvilke forfærdende konsekvenser dette tåbelige had fører til.

Heldigvis er vi blevet begavet med to oplysende bøger fra Alens Fars hånd, som jeg meget gerne her vil anbefale: Dino Copelj, som selv kommer fra Trebinje, har udgivet to gode bøger, som er blevet analyseret:

  1. bog hedder Duften af Petrichor, læs om den her: Krigens rædsler under munter overflade (sameksistens.com)
  2. bog hedder Digte eller kaos. Læs om den her: Tilgive, ja – men aldrig glemme (sameksistens.com)