“Paradigmeskidtet” – et land i moralsk forfald

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Det såkaldte “paradigmeskift” har flyttet fokus fra integration til hjemsendelse. Flygtninge, der får asyl, får fra første færd at vide, at de skal “hjem” igen, så snart det overhovedet er muligt.

Selv kvoteflygtninge får kun midlertidigt ophold, selv om FN omhyggeligt har udvalgt dem blandt de mest sårbare og givet dem asyl med henblik på varig bosættelse.

FN’s flygtningehøjkommissær anslår, at flygtninge i gennemsnit har brug for beskyttelse i 26 år. Alligevel skal flygtninges sager gennemgås med 1-2 års mellemrum for at se, om de kan sendes tilbage – også selv om der ikke er fred, hvor de kommer fra.

Ikke-“vestlige” indvandrere, der er gift med danskere, har danske børn og dansk statsborgerskab og har boet her i årevis, skal ved hver samtale på jobcentret gøres opmærksom på, at der jo findes et tilbud om repatriering med økonomiske støtte.

Rassismus P’s slogan udtrykker det meget præcist: “De skal ikke integreres, de skal ud.”

Og man gør alle mulige krumspring for ikke at integrere folk. Ordet integration blev skrevet ud af Integrationsloven med “paradigmeskiftet”. Integrationsydelsen hedder nu “selvforsørgelses- og hjemrejseydelse”. Og Tesfaye har oprettet en hjemrejsestyrelse for 250 millioner kroner til at hjemsende folk – hvis det ellers var muligt i en tid med lukkede grænser.

Vi har ud- og hjemrejserejsecentre drevet af Kriminalforsorgen, hvor livet med held er søgt gjort så “utåleligt som muligt” (citar: Inger Støjberg”).   Og straffene for at overtræde melde-, underretnings- og bopælspligt er fuldstændigt vanvittige og helt ude af proportioner.

Ellebæk, hvor folk spærres inde, så man har styr på, hvor de er, kalder Europarådets Torturkomite for uegnede for mennesker. Her har man lagt vandrørene ind i væggen, så afviste asylansøgere ikke kan hænge sig i dem. Og man indespærrer selvmordstruede mennesker nøgne og uden opsyn.

I et land, hvis velfærd trues på grund af en aldrende befolkning. Et land, der snart kommer til at mangle 80.000 på arbejdsmarkedet ifølge tidl. minister Brian Mikkelsen, når de store årgange går på pension.

Det giver simpelthen ingen mening…

Læs også Regeringens asylpolitik skaber et uhyggeligt ressoucespild