SOS Racismes venskabspris 2020

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Den 28. oktober blev SOS Racismes venskabspris, en skulptur, der forstiller en familie i harmonisk bevægelse, overrakt til Fatma Tounsi og Almen Modstand

Fatma Tounsi takker for prisen på egne og Almen Modstands vegne.

Her en lykønskning og et håb for de gode boligers fremtid som Almen Modstand forsvarer.

De folkevalgtes magtmisbrug

SOS Racisme får ikke et roligt øjeblik i disse år: De folkevalgte politikere er i realiteten de mennesker der skaber landets største problemer – hvis vi et øjeblik tør se bort fra coronavirus. Allerede det at tale om ghetto i Danmark er en skændsel, som politikerne er ansvarlige for: I en radioudsendelse under den forrige regering prøvede denne blogger at tale den daværende indenrigsminister fra at brændemærke udvalgte boligkvarterer ved at bruge ordet. Ghetto-betegnelsen er et af de fejlgreb, der har frarøvet landet respekt uden for vores grænser. Men Simon Emil Ammitzbøll-Bille, indenrigsministeren, var uimodtagelig for argumenter.

Politisk skabte problemer

Folketingets flertal vil nu rive gode boliger ned, siden de ligger i en Ghetto – efter Erik Clausens formulering: ”Først pisser de på os, og så siger de at vi lugter.”

Det er på den baggrund SOS Racisme har villet give venskabsprisen til Almen Modstands utrættelige forsvar for de mennesker der bor dér og befinder sig godt, arbejder og lever fredeligt sammen.

Vi håber at loven om at fratage folk deres hjem vil blive lavet om. Den 28. oktober modtog Fatma Tounsi prisen på vegne af Almen Modstand. Som det beskedne menneske hun er, havde hun først peget væk fra sig selv, men vi er lykkelige for at hun til sidst sagde jatak.

Fortjent, informativ hyldestse videooptagelsen her.

Fatma Tounsi blev hyldet på en meget fin måde, der respekterede hendes beskedenhed:

Først talte advokat Niels-Erik Hansen, tidligere leder af DRC. Han påviste racismen i ”ghetto”lovgivningen. Derefter talte boligretsadvokat Morten Tarp om de juridiske redskaber man kan bruge for at standse nedrivningen af gode boliger. Alt dette kan ses på streamingen.

Sikandar Siddique lovede at hans nye parti, de Frie Grønne, ville være 100% for at hjælpe i den sag, og alle var enige om at det er vigtigt at skrive under på borgerforslaget imod nedrivningen af boligerne. Siddique sagde at han allerede arbejdede på et beslutningsforslag til vedtagelse i Folketinget.

Fatma Tounsi fik overrakt skulpturen af Landsformand Jette Møller med ordene:

”Denne gang har vi valgt at give prisen til Fatma Tounsi som repræsentant for Almen Modstand for det utrættelige og bemærkelsesværdige arbejde, som hun sammen med mange andre i Almen Modstand udfører for at stoppe “ghetto”-loven.”

Prisen

Skulpturen er hentet i Zimbabwe. Se den lille families yndefulde bevægelse grebet i et øjebliks skønhed. Den er  et fint lille kunstværk, der appellerer til tilskueren, kalder på omsorg og beskyttende vægge, så de alle fem kan trives i det privatliv, der er garanteret i både vores grundlov og i Menneskerettighederne.

Det er også en tanke værd at skulpturen er fra Zimbabwe: Landet har sit navn efter Great Zimbabwe, en oldtidsby i det sydlige Afrika, som var centrum for et stort rige kendt som Munhumutapaimperiet. “Zimbabwe” kommer af Dzimbadzemabwe, der betyder “stort stenhus” på shona-sproget.

Måtte vore danske store stenhuse blive stående til beskyttelse og glæde for mange familiers trivsel: TILLYKKE med skulpturen og tak til almen modstand!

Og her kan du skrive under på borgerforslaget. Du skal bruge dit NEM-ID: tak for din underskrift.

https://www.borgerforslag.dk/se-og-stoet-forslag/?Id=FT-04982