Mere diskrimination af ikke-“vestlige”

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Der findes masser af forskning, der dokumenterer, at især drenge med mellemøstlig/nordafrikansk baggrund udsættes for diskrimination i den danske folkeskole på grund af deres etniske baggrund.

Nu vil regeringen så lukke de 27 skoler, hvor drengene kan være sikre på, at de ikke mødes med negative forventninger på grund af deres etniske baggrund eller deres religion.

Endnu en gang er det Dansk Folkepartis politik, man kopierer. Lidt overraskende vil Venstre dog ikke begå konventionsbrud. Det var man ellers villig til at risikere, da man selv sad ved roret. og vedtog både ghettolovgivningen og “paradigmeskidtet”. Men det er da positivt, at partiet har flyttet sig.

Jeg har ventet i spænding på dette udspil, og det er desværre endnu mere racistisk, end jeg havde frygtet.

Kristeligt Dagblad:

Opgør nærmer sig: Regering på vej med plan for lukning af muslimske friskoler

“… nu melder undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) ud, at regeringen i det kommende folketingsår præsenterer sit bud på, hvordan de muslimske friskoler kan lukkes.

Regeringen agter dermed at realisere et af sine mest opsigtsvækkende løfter fra valgudspillet ”Retfærdig og realistisk”.

Her står der, at ”det offentlige skal ikke længere yde tilskud til friskoler, hvor mere end for eksempel 50 procent af eleverne har udenlandsk baggrund.”…

… Vil det sige, at der ikke findes muslimske friskoler i Danmark om et par år, hvis det står til Socialdemokratiet?

”Der findes i hvert fald kun skoler, hvor maksimalt halvdelen af eleverne har ikke-vestlig baggrund. De kan så være muslimske eller ikke-muslimske. Men hvis man har en pivskæv elevsammensætning, er det vores hensigt, at man ikke kan få tilskud.” [udtaler Pernille Rosenkrantz-Theil].

Meldingen kommer på baggrund af et notat fra Justitsministeriet, der blev offentliggjort i juni. Her vurderer regeringens jurister et forslag fra Dansk Folkeparti, der ønsker at tage støtten fra friskoler med mere end 50 procent elever med udenlandsk baggrund.

Konklusionen lyder, at det ikke er i strid med Grundloven.
Det er stik imod en tidligere vurdering fra 2018 fra selvsamme ministerium. Dengang lød det, at et sådant forslag rejste ”væsentlige spørgsmål i forhold til Grundlovens paragraf 70.”I paragraffen lyder det, at man på ikke kan berøves ”borgerlige og politiske rettigheder” på baggrund af ens ”trosbekendelse eller afstamning”…

…Forhandlingerne om at tage støtten fra de muslimske friskoler ser dog ud til at blive svære. Både Radikale Venstre og Enhedslisten afviser over for Kristeligt Dagblad at støtte forslaget. Også Venstre er skeptisk, netop fordi lignende forslag tidligere er blevet vurderet grundlovsstridige.

”Justitsministeriet rådgav i 2018 om, at frie grundskoler var beskyttet af Grundloven. Nu mener man ikke længere, at der er et problem. Det lugter af et politisk bestillingsarbejde,” siger undervisningsordfører og tidligere undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V).

Hun efterspørger nu ”uvildige vurderinger” fra juridiske eksperter og har indkaldt justitsminister Nick Hækkerup (S) til et lukket møde om sagen.
Partiet vil kun stemme for et forslag, der hverken bryder med Grundloven eller menneskerettighedskonventionen. ”Venstre bryder ikke konventioner. Men dermed siger jeg ikke, at vi ikke gerne skrider ind over for de muslimske friskoler, som ikke lever op til kravene om frisind, frihed og folkestyre,” siger Ellen Trane Nørby og henviser til, at VLAK-regeringen i 2017 strammede friskoletilsynet efter en række afsløringer om sharia-undervisningsmateriale på muslimske friskoler.

Den tilgang er helt misforstået, mener Pernille Rosenkrantz-Theil. Tilsynet skal granske, hvad der undervises i – ikke hvem, der undervises.

”Tilsynet skal sørge for, at friskolen står mål med folkeskolen og overholder reglerne om frihed og folkestyret. Ikke, om elevgruppen er for skævt sammensat. På det stræk kan tilsynet ikke gøre en forskel,” siger ministeren…”

Læs artiklen i Kristeligt Dagblad

Vestlig betyder “hvid”

Nu skal eleverne altså diskrimineres på grund af deres ikke-“vestlige” rødder. Og endnu en gang lægges der op til, at dansk statsborgerskab ikke gør nogen forskel. Vi har nemlig de rigtige danskere og så de ikke-“vestlige”.

Her skal man så lige huske på, at ikke-“vestlig” ikke har noget med geografi at gøre. Foruden EU dækker “vestlig” nemlig over de lande, hvis flertalsbefolkninger er hvide og har deres oprindelse i Vesteuropa. Man har nemlig oven i EU og resten af Vesteuropa lagt ikke kun USA og Canada, men også New Zealand og Australien, der ligger så langt østpå, som man nærmest kan komme.

På den måde kan man nu tale om hudfarve uden overhovedet at nævne den.

Og Pernille Rosenkrantz-Theil gør det helt klart, at det handler ikke om, hvad eleverne lærer og ikke lærer på de muslimske friskoler. Det handler udelukkende om deres etnicitet.