Sexisme og racisme er to sider af samme sag

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Nu skælder vrede hvide mænd ud over, at nogen formaster sig til at kræve ansættelse på grund af hudfarve. Men det er kun deres egen privilegieblindhed, de blotter. Der er INGEN, der kræver ansættelse på grundlag af sin hudfarve.

Det eneste krav, der stilles, er, at magthaverne/arbejdsgiverne holder op med at ansætte dem, der ligner dem selv. Og at det at være hvid ikke længere skal være en kvalifikation i sig selv.

Det er et krav, vi kvinder er nødt til at bakke op om.

For som Ayse Dudu Tepe råber i Politiken:

“Mekanismerne bag sexisme og racisme er de samme. Sexisme diskriminerer og undertrykker på basis af køn. Racisme diskriminerer og undertrykker grundet hudfarve og etnicitet. Og for det ikke skal være løgn, oplever nogle både racisme og sexisme samtidig. Derfor kalder jeg på, at vi står sammen og er solidariske. Det andet udelukker ikke det ene. Vi kan godt både og. Kampen er den samme. Og vi har brug for hinanden. Når vi kræver et opgør med sexisme, skal vi være kompromisløse og insistere på et opgør med racisme. Og omvendt.”

Læs artiklen i Politiken her