Indirekte diskrimination

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Love, der er generelle, men rammer en bestemt gruppe uforholdsmæssigt meget, er indirekte diskrimination og strider imod Den europæiske Menneskerettighedskonvention.

Denne kvinde fik en bøde for at bære niqab. Manden, der chikanerede hende med sit kamera, fik så også en bøde for gadeuorden, mens manden i baggrunden, der formummede sig med mundbind og kasket ned i panden, havde et “anerkendelsesværdigt formål” og dermed fulgte dansk lov.

Retfærdigt? Nej, men det var så heller ikke meningen med loven. Den har til formål at straffe de 20-30 danske kvinder, der angiveligt lader sig undertrykke.

Politikerne kalder denne lov for BURKA-loven. Så vidt vides, findes der ingen kvinder i Danmark (Skriver: 0), der bærer burka

Referencer: Tallene stammer fra Kvinder I Dialog, resten stammer fra den ekstremt højreorienterede publikation Frihedens Stemme og fra Redox.