Menneskerettighederne skal beskytte dem, vi ikke kan lide.

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Menneskerettighederne er beregnet til at beskytte dem, vi ikke kan lide.
Og en af de ting, alle mennesker har ret til, er, at man behandler deres sag individuelt og ikke bare som en af mange – at man behandler dem som et menneske og ikke bare som et nummer.

Støjberg ville beskytte teenagebrudene, og det var et prisværdigt formål, som ingen demokrat kan være uenig i. Men det var bare ikke det, hun gjorde ved at tvangsadskille dem alle sammen fra deres mænd.

Selvfølgelig kan – og skal – man sikre, at unge piger ikke bliver tvunget til at blive gift med gamle mænd. Men konventionerne kræver, at man i hvert enkelt tilfælde undersøger, om det nu også er det, der er sket. Så man f.eks. ikke adskiller en pige over den kriminelle lavalder fra den fyr, hun selv valgte mod sin families vilje.

Politiken:

“Jeppe Bruus [S] bemærkede, at partierne overordnet »nok har forskellig opfattelse af, om man er nødt til at overholde konventionerne«.

Fuldstændig rigtigt, erklærede retsordfører Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti.

»…Hvis ikke vi kan få lov til at sikre, at unge piger ikke skal giftes med gamle mænd, på grund af konventionerne. Altså, hvornår hører det op? Hvornår hører det egentlig op med de konventioner?« spurgte Peter Skaarup de fremmødte…”

Læs artiklen i Politiken