Krænkelse af retten til familieliv og af Børnekonventionen

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Det her er dit Danmark:
Mor adskilt fra sine danske børn. Kan ikke få familiesammenføring med dem, så hun skal deporteres til Iran, når og hvis det bliver muligt. Indtil da er hun lænket til Kærshovedgård langt væk fra familien.

“…- Jeg kan ikke tåle, at man gør børn fortræd. Børn kan ikke selv råbe op og sige, at det er smaskhamrende forkert. Det er der nogen, der må gøre for dem, siger Gerda Abildgaard.
Hun har fået lov til at fortælle Sina Ahmadis historie.

Men ifølge Gerda Abildgaard er der mindst fire andre mødre, der må leve adskilt fra deres børn…”

“…I flere omgange har Sina Ahmadi forgæves søgt om familiesammenføring.
Den seneste gang hun var i retten, fordi hun overtrådte sin opholds- og meldepligt på Kærshovedgård, blev hun idømt tre måneders fængsel– denne gang i surrogat på psykiatrisk afdeling.

Samtidig eksploderer coronaepidemien i Danmark. Derfor må Sina ikke få besøg på sygehuset, så hun ser ikke sine børn i tre måneder.

– Hun var så stolt af sin lille familie. Når man ser på, hvordan det er i dag, kan man godt få søvnløse nætter, siger Gerda Abildgaard.
Den 14. august i år fik Sina Ahmadi igen afslag på familiesammenføring – denne gang med sin syvårige søn Lucas.

Udlændingestyrelsen anerkender, at børnene har en høj grad af tilknytning til deres mor. Men ikke mere end de har til deres far.

I afslaget fra Udlændingestyrelsen står blandt andet:
‘Der er således ikke oplyst om forhold, der sandsynliggør, at jeres børns ligevægt vil være udsat for risiko ved at forblive i Danmark med deres far’…”

Læs artiklen på DR