Få nu lægerne tilbage til bordet, så omskæringsdebatten kan handle om andet end lemlæstelse og antisemitisme

Glad baby

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Majoritetsdanskere insisterer på retten til at bestemme, hvordan religiøse mindretals tissemænd skal se ud. Uden forskning, der understøtter de gamle myter om nedsat følsomhed, hård hud og så videre, insisterer majoritetsdanskerne på, at jødiske og muslimske babyer skal se ud, som det er skik og brug her til lands.

At en 18-års aldersgrænse vil gøre jødisk liv i Danmark umuligt og dermed være den mest antisemitiske handling mod jøderne i fire hundrede år, bekymrer de færreste.

Nogle kalder det endda demokrati. Så hvis tyskerne i Det tredje Rige havde stemt for jødernes udryddelse, ville det have været en demokratisk beslutning? Nej, demokrati indebærer beskyttelse af mindretallene og retten til forskellighed.

Så længe vi kurerer 4.000 drenge og mænd om året ved omskæring, har vi ingen saglig begrundelse for at forbyde omskæring af små drenge. At vi simpelthen ikke forstår den kropsforandring, som en tredjedel af verdens mænd har været underlagt og fører videre til deres sønner, er ikke nogen gyldig grund.

Omskærelsen forbinder jødiske nyfødte drenge med deres folk, som det er sket omkring 3.500 år tilbage som tegn på pagten med deres Gud. Det har majoritetsdanskerne ingen ret til at blande sig i.

Lad os finde tilbage til den danske tolerance og støtte vores religiøse mindretals grundlovssikrede ret til ikke at være som os.