Myterne om det muslimske tørklæde

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Det er lykkedes den yderste højrefløj at markedsføre en masse fordomme mod tørklæder, og deraf fødes strukturel racistisme. En kvinde med tørklæde skal i Danmark sende 60% flere ansøgninger end en ansøger med pæredansk navn for at komme til samtale.

Læs Laila Belhaj:
Jeg er et menneske ligesom alle andre. Jeg bærer bare et stykke tekstil på mit hovede. Tænk lige over, hvor åndssvagt det er at have noget imod et tørklæde. Mange danske bedstemødre bar tørklæde da de var unge. Ingen tvinger mig til det. Jeg ville føle mig helt nøgen og utryg uden tørklæde udenfor . Jeg har faktisk drømt flere gange at jeg glemte at tage mit tørklæde på inden jeg gik ud. Det er faktisk et mareridt. Jeg står og dækker mit hår med hænderne og skynder mig hjem og tager det på. Så det betyder rigtig meget for mig og jeg elsker at bære mit tørklæde og har rigtig mange, ligesom nogle har masser af tasker og sko, så går jeg mere op i tørklæder. Jeg kigger på YouTube for at få inspiration til flere måder at sætte det på. Kan jeg ikke bare få lov at gå med mit tørklæde i fred?! Jeg er langt fra undertrykt og jeg bærer det med hjerte og sjæl og er stolt af det ❤

-Laila Belhaj

Fra Nok er nok – Stop fremmedfjendsk retorik

Læs mere her.