ALTERNATIV RAPPORT til FN’s Racediskriminationskomite

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Her er civilsamfundets alternative rapport om den aktuelle systemiske racisme i Danmark. Rapporten skulle have været indsendt til FN’s Racediskriminationskomite 27. marts 2020, men samme dag blev afleveringen udskudt til august, og senere blev Racediskriminationskomitens eksamination af Danmark, 101. session, helt aflyst pga. Corona.

Nu har de ti ngo’er bag besluttet selv at offentliggøre vores skyggerapport, der er vores version af menneskerettighedssituationen i Danmark med særligt fokus på lovgivningsmagten – og anklagemyndigheden.

De ti civilsamfundsorganisationer er:
SOS Racisme Danmark, 
Center for Dansk-Muslimske Relationer (CEDAR), 
Demos, Refugees Welcome, 
Kvinder i Dialog, 
Almen Modstand, 
Muslimsk Ungdom i Danmark, 
Global Aktion
ENAR Denmark. 

Rapportens hovepointer fremlægges online af menneskerettighedsadvokat Niels-Erik Hansen og landsformand for SOS Racisme Jette Møller. Sikandar Siddique fra FRIE GRØNNE er vært ved konferencen, der livestreames fra Christiansborg: ONLINE pressekonference onsdag, kl 9:30

Kontaktperson: Jette Møller tlf. 6063 3399

Se onlinebegivenheden her.

Klik her hvis du vil læse og/eller downloade selve rapporten på både dansk og engelsk. Den danske oversættelse er lavet af DEMOS.

Læs artikel om rapporten i “Sameksistens” her.

Rapportens indhold: