Åbent brev til regeringen

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

18. august har SOS Racisme givet to forslag til regeringen om, hvad de evt. kunne gøre i den nuværende situation for at undgå koranafbrændinger i Danmark

1. genindføre blasfemiparagraffen med samme ordlyd som før, men med en ”solnedgangsklausul” om to år for at have fået forhandlet en mere præcis og nutidig ordlyd på plads til den tid – eller

2. tilføje et nyt styk. 2 til racismeparagraffen.

1. Det nemmeste og hurtigste er at genindføre blasfemiparagraffen med samme ordlyd, som da den blev fjernet i 2017, men med tilføjelse af en ”solnedgangsklausul” efter 2 år.

Til den tid må man have opdateret ordlyden, så den bliver tidssvarende, – eller alternativt må man have færdigbehandlet en ny lov, der beskytter trossamfund i Danmark og deres helligste skrifter, symboler og genstande som fx kors mod forhånelse og afbrænding.

2. Den anden mulighed kunne være en tilføjelse til racismeparagraffen, Straffeloven § 266 b, som jo også omhandler tro:

ny stk. 2. Den, der offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds, afbrænder eller på anden måde groft forhåner et trossamfunds helligskrifter, symboler eller hellige genstande, hvorved trossamfundet trues, forhånes eller nedværdiges på grund af deres tro, straffes med bøde eller fængsel i op til 2 år.

Samtidig bliver det nugældende stk. 2 til stk. 3.

Se brevet her