Københavns Kommune fejrer en ny Handleplan mod racisme

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Se den her

Den 23. november om eftermiddagen var SOS Racisme og en række andre organisationer og bevægelser, ikke mindst de organisationer, der havde dannet “Alliancen”, med til at fejre vedtagelsen af en
Handleplan mod racisme, etnisk diskrimination og hadforbrydelser for Københavns Kommune.
Det var en glædens dag og en dejlig begivenhed: at være sammen med andre antiracister i landets største og mangfoldigste kommune: København. Der var omkring 70 til stede i Rådhusets smukke festsal, hvor mange af os tidligere havde været med, til at komme med input til en handleplan. Kontorchefen, som præsenterede sig som Rikke, bød velkommen! Derefter var der fem gode taler.

Jens-Kristian Lütken (V), beskæftigelses- og integrationsborgmester i København,
som talte om kommunens handleplan, der dækkede flere forvaltningsområder. De ville gøre hvad de kunne for at undgå diskrimination internt i kommunen. Aktuelt var der stigende antisemitisme, og indsatsen mod denne skulle forstærkes.
Kaare Dybvad Bek (A), udlændinge- og integrationsminister,
som roste København for at gå foran og vise vejen, og som havde mange indvendinger mod etnisk og religiøs diskrimination, lovede at regeringens – og de tidligere støttepartiers Handleplan mod racisme ville komme ud til offentligheden i løbet af 1. halvdel af 2024.
Ali Aminali, socialrådgiver og radiovært, talte om at man ikke skulle have lave forventninger eller undgå at stille krav til børn og voksne med udenlandske rødder,
Michael S. Bro, aktivist, debattør og studerende,
havde fokus på inuits rettigheder, og på situationen for inuit i København.
Man måtte gøre op med folks fordomme om inuit.
Sureka Parfitt-Murray, kampagnekoordinator i Mellemfolkeligt Samvirke.
Hun havde været med til at udvikle handleplaner mod racisme i MS i Alliancen. Hun fortalte først et eksempel på et racistisk overgreb, mod hende selv, da hun var 12 år, hvor ingen i køen omkring hende havde reageret på, at hun blev overfaldet af en mand køen bagved hende. Hun tale om diskrimination, og om at Alliancen og MS havde udarbejdet inspirationsmaterialer til kommuner og virksomheder.

Så var det tid til rådhuspandekager og smalltalk med vennerne.
Fejringen blev afsluttet ved talentet Ramez Mhaanna, som spillede en dejlig koncert for os på flygel med stykker af Debussy, Mozart og Musorgskij.

For en gangs skyld kunne man gå glad og opløftet fra et møde: Nu har Københavns Kommune stået ved sit medansvar for at bekæmpe racismen, og er gået i gang!
Vi kunne alle sammen godt ønske os endnu mere; men i en tid, hvor kloden brænder, og solen er gået på hæld, er det da et stort lyspunkt!