Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Indskrænket ytringsfrihed

Politisk fyring af Vollsmose-politimand, der debatterer på facebook.

“…Var det et politisk pres, der fik den fynske politiassistent Elvir Abaz flyttet væk fra hans post som betjent i Vollsmose?Og hvor går grænsen for offentligt ansattes ytringsfrihed?Det er nogle af de spørgsmål, justitsminister Nick Hækkerup (S) nu skal svare på i kølvandet på sagen om Vollsmose-betjenten Elvir Abaz, der i december blev flyttet fra sin post i Fyns Politis forebyggelsesafdeling i Vollsmose til vagtcentralen i Odense i foreløbigt et år.

Flytningen kommer blandt andet som en konsekvens af Elvir Abaz’ aktiviteter på sociale medier, men også efter pres fra flere folketingspolitikere ved et samråd i Folketinget 26. november 2020. Et samråd, som DR tidligere har fortalt om.

På samrådet rettede flere borgerlige retsordførere hård kritik af den fynske betjent, som de blandt andet beskylder for at være blevet ramt af “Stockholm-syndrom”. De borgerlige politikere ville gerne have justitsministeren til at forholde sig til, om det er nødvendigt med “hyppigere udskiftning” af betjente, der arbejder i udsatte boligområder som for eksempel Vollsmose.

Og blot fem dage senere – 1. december 2020 – informerede ledelsen i Fyns Politi så Elvir Abaz om, at han ville blive flyttet til anden tjeneste…

Elvir Abaz skal det næste år sidde på vagtcentralen i Odense. Hvad der skal ske derefter, ved han ikke. Men han vil fortsat kæmpe for, at offentligt ansatte også har en stemme.

– Det er i hele samfundets interesse, at offentligt ansatte tør deltage i den offentlige debat og bidrage med deres faglighed og viden på de områder, de har i kraft af deres job, siger Elvir Abaz…”

Læs artiklen