Indskrænket ytringsfrihed

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Politisk fyring af Vollsmose-politimand, der debatterer på facebook.

“…Var det et politisk pres, der fik den fynske politiassistent Elvir Abaz flyttet væk fra hans post som betjent i Vollsmose?Og hvor går grænsen for offentligt ansattes ytringsfrihed?Det er nogle af de spørgsmål, justitsminister Nick Hækkerup (S) nu skal svare på i kølvandet på sagen om Vollsmose-betjenten Elvir Abaz, der i december blev flyttet fra sin post i Fyns Politis forebyggelsesafdeling i Vollsmose til vagtcentralen i Odense i foreløbigt et år.

Flytningen kommer blandt andet som en konsekvens af Elvir Abaz’ aktiviteter på sociale medier, men også efter pres fra flere folketingspolitikere ved et samråd i Folketinget 26. november 2020. Et samråd, som DR tidligere har fortalt om.

På samrådet rettede flere borgerlige retsordførere hård kritik af den fynske betjent, som de blandt andet beskylder for at være blevet ramt af “Stockholm-syndrom”. De borgerlige politikere ville gerne have justitsministeren til at forholde sig til, om det er nødvendigt med “hyppigere udskiftning” af betjente, der arbejder i udsatte boligområder som for eksempel Vollsmose.

Og blot fem dage senere – 1. december 2020 – informerede ledelsen i Fyns Politi så Elvir Abaz om, at han ville blive flyttet til anden tjeneste…

Elvir Abaz skal det næste år sidde på vagtcentralen i Odense. Hvad der skal ske derefter, ved han ikke. Men han vil fortsat kæmpe for, at offentligt ansatte også har en stemme.

– Det er i hele samfundets interesse, at offentligt ansatte tør deltage i den offentlige debat og bidrage med deres faglighed og viden på de områder, de har i kraft af deres job, siger Elvir Abaz…”

Læs artiklen