Opfølgning på S.O.A.R.s kursusvirksomhed.

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Kort nyt:

SAMEKSISTENS bragte en rapport fra den 13. marts sidste år om S.O.A.R.s kursus:

SOAR står for Strengtening the Security and Resilience of at-risk religious Sites and Communities – på dansk: Styrke sikkerheden og modstandskraften på udsatte religiøse steder og fællesskaber.

…Og i år – særligt for kvinder

Kurset blev fulgt op i år den 18. maj på Amager. Vi blev overrasket over at komme til en moske, der udefra så ud fuldstændig som en lejlighed og således er et fornemt eksempel på et bedested, der i sin beskedne fremtoning synes være beskyttet mod fjendtlige angreb.

Minoritetens og kvindens særlige udsathed

Dalia Gawish var dagens taler og leder af debatten bagefter. Hun er fra Alexandria, hvor hun har gået i Nonneskole. Derfra flyttede hun senere til England, hvor hun nu har boet i mange år.

Vi gennemgik alle de metoder vi kan bruge for at beskytte os selv mod overfald, bl.a. for at undgå at få revet sit religiøse tørklæde af hovedet: Det kan f.eks. være en god ide at have en fløjte i sit nøglebundt!

Accept og tolerance

Vi fik to væsentlige pointer at gå hjem med:

For den der har troen som sit absolutte grundlag i livet, må det være en selvfølge, at andre med andre former for tro også har deres tro på den måde. Det skal selvfølgelig accepteres. Det er ægte tolerance.

”Den som angriber én religion,” konkluderede Dalia Gawish,”angriber alles religion.”

Også dette kursus bliver støttet af EU, og der blev serveret sandwich og kage at gå hjem på.