Mjølnerparken - a tough ghetto in Denmark

Hvad er en ghetto egentlig?

Folk vil ikke bo i en “ghetto”, men også boligområder, der fx slet ikke har problemer med kriminalitet, ryger på regeringens “ghetto”-liste med de nye “ghetto”-kriterier:

“… ”Munkebo ligner overhovedet ikke en ghetto, så jeg kan stadig være overrasket over, at området er røget på den liste. Det er i øvrigt også reaktionen hos de politikere, jeg har haft mulighed for at vise rundt herude,” fortæller formanden for organisationsbestyrelsen i Alfabo.

Ifølge Bent Jacobsen er det at have ghettostemplet nok til at holde lejere væk. Det har de mærket på den hårde måde.

”I juni slog vi rekord med at have 18 tomgangsboliger. Det har vi aldrig prøvet før, så det er blevet sværere at leje vores boliger ud i Munkebo,” siger Bent Jacobsen.

Kravet om at fremvise en straffeattest har vist sig at være en af grundene til, at nogle vælger Munkebo fra – og ikke kun, fordi den er plettet.

”For mange er en straffeattest en privat sag. Så vi oplever, at flere reagerer stærkt, når de bliver bedt om at fremvise en straffeattest for at komme i betragtning til en bolig. De springer fra bare af den grund.”

Sundparken i Horsens – Straffeattest fravalgt

Boligselskabet Odinsgaard i Horsens har som en af de få boligorganisationer valgt ikke at benytte sig af særreglen om at få fremvist en ren straffeattest, når man søger bolig hos dem. For kriminalitet har aldrig været et problem i hverken Sundparken, som er på regeringens liste over ”hårde ghettoer”, eller de omkringliggende almene boligområder…”