EU-Domstolen har nu berammet retsmøde den 1. juli 2024 i Luxemburg, i en sag mod “parallelsamfundslovene”: Mjølnerparken vs. Social-, Bolig-, og Ældreministeriet.

Mjølnerparken - a tough ghetto in Denmark

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Der vil blive lagt et link ud til retssagen!

EU-Domstolen har nu berammet retsmøde den 1. juli 2024 i sagen (https://lnkd.in/dWQ7NH5j), hvor vi på vegne af en række beboere i Mjølnerparken har anlagt sag mod Social-, Bolig- og Ældreministeriet, der på baggrund af ghettolovgivningen har godkendt udviklingsplanen for boligområdet.

Den medfører salg af lejligheder og tvangsflytning af beboere, fordi der bor for mange med “ikke-vestlig baggrund” i området.

Petra Fokdal og jeg selv ser frem til at give EU-Domstolens 15 dommere og den udpegede generaladvokat vores syn på, hvorfor der er tale om diskrimination i strid med EU-retten.

Hvis man ikke lige lægger sine sommerferieplaner forbi Luxembourg, kan man følge retsmødet online. Vi lægger et link op, når det er tilgængeligt.

Sagen er retlig kompleks, de politiske argumenter for lovgivningen mange, men kernen i alt det her er faktisk også ganske enkelt, som Center for Muslimers Rettigheder i Danmark (CEDA) illustrerer så fint i denne video: https://lnkd.in/d8SNux8V