Det danske retssystem er farveblindt og kan ikke se racisme

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Læs artikel i York times 

A Black Man Was Tortured and Killed in Denmark. The Police Insist It Wasn’t About Race.

Historien om, at sort offer i bestialsk mord voldtog mor til gerningsmændene. får lov til at stå uimodsagt og får statsadvokaten til at afvise racistisk motiv. 

Udlandet forstår ikke, at politiet så skråsikkert afviste, at mordet havde med racisme at gøre. 

Det var så , før gerningsmændene fortalte, at de slog manden ihjel, fordi han havde voldtaget deres mor – den ældgamle historie om sorte mænds utæmmede seksualitet. Og den siger anklagemyndigheden, at de er nødt til at købe, for de kan ikke bevise, at der var et racistisk motiv bag det brutale mord. 

Endnu et bevis på, at dansk lovgivning er gearet til at afvise racistiske motiver. Det er simpelthen for svært for anklagemyndigheden at løfte bevisbyrden. 

Og det er hele vejen rundt. Hvis en brun bliver nægtet adgang til et diskotek, er det næsten umuligt at bevise, at det var på grund af hans hudfarve. 

Så mordet på Bornholm behandles som en social relation, der gik “helt galt”. Hvis offeret havde være en hvid mand, ville han så også være blevetmishandlet til døde??? 

Tag til Black Lives Matter demo på Bornholm 1. December 2020