10. december 2023 fyldte Menneskerettighederne 75 år – se videoen med NGO’ernes anbefalinger til Folketinget

Du kan gøre en forskel

Bliv medlem

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Se video på Facebook

10. december 2023 fyldte Menneskerettighederne 75 år – se videoen med NGO’ernes anbefalinger til Folketinget Det blev fejret ved at godt 20 NGO’er på området kom til en høring på Christiansborg hver med 3 forslag til politikerne til, hvordan de kunne forbedre menneskerettighederne i Danmark. Derefter var der en kort debat med to Folketingsmedlemmer og med NGO’erne. Der var en god stemning og mange gode forslag til forbedringer, hvilket jo også siger, at der er noget der skal ske nu. Er blev Live-streamet på zoom, og siden blev der offentliggjort denne video, hvor man kan se og høre oplægsholderne og de to MF’er, og de cirka 3 x 20 forslag.

De tre forslag fra SOS Racisme er:

Luk udlændingecentrene og Ellebæk. Danmark skal hverken have et fængsel i Kosovo eller et flygtningecenter i Rwanda.

Danmark skal fast modtage 500 kvoteflygtninge om året de næste 10 år.


Danmark har brug for en solid, varig og omfattende handleplan mod racisme og mod diskrimination efter etnicitet, herkomst, nationalitet, religion, hudfarve og sprog.