Billedet

Syrien er ikke sikkert: Demonstration og fakkeloptog, lørdag 13. november 2021 kl. 14-16.30.

Der er kommunalvalg tirsdag den 16. november, og vi skal sikre, at flygtninges rettigheder, specielt vore syriske medborgeres, ikke glemmes.

I hele landet er der events, aktioner og demonstrationer for at gøre opmærksom på, at Syrien ikke er sikkert, at vi skal behandle vores medborgere ordentligt og at der lokalt er maser af hjerterum.

Vær med og vis lokalpolitikere i København, at du som borger forventer, at de vil kæmpe for flygtninges rettigheder i København, når vi går på gaden igen d. 12. november til demonstration og fakkeloptog!

BLÅGÅRDS PLADS – FAKKELOPTOG – RÅDHUSPLADSEN

Program og lokation:

14-15: Talere, musik, mad mm. på Blågårds Plads

15-16: Fakkeloptog fra Blågårds Plads via Nørrebrogade og Nørre/Vester Voldgade til Rådhuspladsen.

16-16.30: Taler fra byrådskandidater på Rådhuspladsen

Konferencier: Natasja AL-Hariri (DFUNK – Dansk Flygtningehjælp Ungdom)

BAGGRUND

Danskerne har været på gaden for syrerne flere gange i 2021 – april, maj, juni og august. Og så nu, hvor kommunalvalget står for døren. det er vigtigt, at vi endnu en gang viser, at vi er mange, der ønsker bedre vilkår for flygtninge i Danmark.

Flygtninges rettigheder har nemlig aldrig været under så stort et pres som nu. I Danmark har regeringen som den første i Europa besluttet at fratage syriske flygtning deres opholdstilladelser. Flygtningene har nu “valget” mellem at bo på ubestemt tid på udrejsecentre eller at tage tilbage til det barbariske regime i Syrien. Et regime, der forfølger og torturerer hjemvendte flygtninge, som Amnesty International og Human Rights Watch for nyligt har dokumenteret.

Den uhyrlige situation vi har set med udvisninger af syriske flygtninge, viser konsekvensen af den inhumane flygtningepolitik Danmark er slået ind på med paradigmeskiftet. Er man flygtning har man ret til beskyttelse. Og flygtninge skal selv bestemme, hvornår de vil vende tilbage.

Danmark har det laveste antal asyltal i 11 år og har kun modtaget 200 kvoteflygtninge i år. kommunerne har plads. Vi vil have en human og solidarisk flygtningepolitik i Danmark.

Andre begivenheder