Solidaritet med verdens flygtninge

Demonstrationer i hele landet se de enkelte arrangementer 19. juni i Arbejderen
København, Århus, Odense, Aalborg, Randers, Holstebro, Holbæk, Silkeborg, Svendborg, Frederiksværk
Thisted: 20. juni

I 2020 anslog FN at 20 mennesker hvert minut skal forlade deres hjem for at undslippe konflikt, undertrykkelse eller terror. Flygtninge er blandt de mest sårbare mennesker i verden, og mere end halvdelen af ​​verdens flygtninge er børn. En rapport fra 2020 fra FN højkommissær for flygtninge (UNHCR) viser, at 1% af menneskeheden, næsten 80 millioner, er blevet tvunget til at flygte fra deres hjem på grund af krig, konflikt og forfølgelse.
I år markerer vi også 70 året for FN’s Flygtningekonvention.
Det er ganske uhyggeligt, hvordan Danmark er gået fra at være et foregangsland og udvise solidaritet og medmenneskelighed med verdens mest udsatte grupper til at være et bagstræberland både når det gælder inddragelse af opholdstilladelse fra syriske flygtninge, drive interneringslejre-såkaldte udrejsecentre, hvor familier sidder fastlåst på ubestemt tid, til senest at indlede samarbejder med tvivlsomme regeringer/styrer om at drive danske asylcentre.

Heldigvis er vi flere og flere der siger fra. I sidste måned samledes mange tusinde mennesker på Rådhuspladsen for at støtte de syriske flygtninge og i lørdags arrangerede Syriske Forening i Danmark en fantastisk demonstration i København og der er løbende events, sit-in mv. i forhold til at få ændret den nuværende flygtningelovgivning og tilbagerullet “paradigmeskidtet”.

Andre begivenheder