Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Myter og fakta om “ghettoer”

UDSOLGT men du kan følge arrangementet, for det livestreames

Forfatter og cand.polit Hjarn v. Zernichow Borberg fortæller i Aula på Union om, hvorfor det rent faktisk går godt med integrationen i Danmark, selv om man ofte i den offentlige debat hører det modsatte. Gennem brug af fakta slår han myter ihjel omkring “ghettoer” og “parallelsamfund”, sætter proportioner på debattens mange statistikker og løfter vidensniveauet om integrationen af flertallet af personer af såkaldt ikke-“vestlig” oprindelse.

Derefter holder Fatma Tounsi fra Almen Modstand et oplæg om ghettoloven, der resulterer i, at tusinder af beboere mister deres hjem og tvangsflyttes. Tusinder af almene boliger nedrives eller sælges, selv om ventelisterne er årelange, og ikke-“vestlige”, fattige og lavt uddannede og deres naboer bliver ofre for politikernes fordomme.

Ordstyrer: Kaloua Digbeu Larsen, SOS Racisme

BEMÆRK: Du skal bekræfte, at du deltager, i uge 36, dvs. mellem 31. august og 6. september, med en email til sos@sosracisme. Der er nemlig kun 40 pladser pga. Corona-reglerne, så vi vil gerne forsøge at sikre os, at folk ikke bliver væk uden at melde afbud. Hvis du ikke bekræfter billetten, gives den til en anden.

Baggrund:
Hjarn von Zernichow Borberg er cand.polit. og ekstern lektor på Økonomisk Institut, Københavns Universitet. Han er i dag partner i rådgivnings- og videnshuset Cphfacilitation. Hjarn har skrevet flere fagbøger og oplysningsbøger, bl.a. “Nydansk – er nydanskere og danskere virkelig så forskellige?” og senest bogen “Integration – her går det godt”, som kom i efteråret 2019.

Fatma Tounsi er aktivist i Almen Modstand, som hun var med til at starte. Bevægelsen Almen Modstand kæmper for at forhindre, at folk smides ud af deres boliger, og vores almene boligsektor smadres.

Kalou Digbeu-Larsen repræsenterer SOS Racisme og er cand.mag. i sprogpsykologi

40 deltagere – Live streames desuden.

Kontakt: Jette Møller

Arrangører:
SOS Racisme og Union