22. juni 2023

19:00

2400 Kbh. NV.

Du kan gøre en forskel

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

Irans rolle i Mellemøsten, Debatmøde

Adresse:
Demokrati Garage på Rentemestervej 57
2400 Kbh. NV.
Arrangør: Voice of Iran, Amnesty, og Demokrati Garage

Hvad betyder iranernes frihedskamp for Mellemøstens storpolitik?

Mens iranerne kræver deres frihed, har præstestyret travlt med at indgå nye alliancer med tidligere ærkefjender i regionen. Men hvad betyder Irans nye alliancer for frihedskampen i landet? Og hvordan vil det påvirke magtbalancen i Mellemøsten, hvis præstestyret falder?

De spørgsmål søger vi svar på, når seniorforsker Helle Malmvig og Poya Pakzad sammen tegner et billede af den iranske frihedskamp set i lyset af landets geopolitiske rolle i Mellemøsten.

Mere end otte måneder efter drabet på Jina Mahsa Amini – og trods risikoen for vold, fængsling, tortur og dødsstraf fortsætter iranerne kampen for grundlæggende rettigheder. Det har skabt en af de bredeste og mest mangfoldige folkeopstande siden revolutionen i 1979, men iranernes frihedskamp foregår ikke i et vakuum. Efter syv år med fastfrosne diplomatiske relationer, valgte Iran og Saudi Arabien i marts måned at begrave deres stridsøkse, og samtidig bejler Iran til bl.a. Syrien og Tyrkiet.

Tag en ven eller kollega under armen, hvis du vil blive klogere på Irans rolle i Mellemøsten og dynamikken mellem den iranske frihedskamp og Mellemøstens storpolitik.

Debatten bliver modereret af Martin Lemberg-Pedersen, chef for politik og dokumentation hos Amnesty International Danmark.

Arrangementet er blevet til i et samarbejde mellem Voice of Iran, Demokrati Garage og Amnesty International. 

Andre events