Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Dreyfus-affæren: Film og foredrag/Cinemateket søndag 5. december.

Kom til en temaaften om Dreyfusaffæren, en skandale, der ramte Frankrig i perioden 1894-1906.

Alfred Dreyfus bliver uskyldigt dømt for højforræderi, alene fordi han er jøde, og sendt til Djævleøen, hvor han opholder sig i over fire år.

Polanskis César-vindende ‘Officer og Spion’ skærer begivenhederne helt ned til det nøjsomme: Fokus er på General Georges Piquarts samvittighed. Det er ham, der opdager, at Dreyfus er uskyldig dømt, og ham, der risikerer både liv og helbred for at få sagen genoptaget. Dreyfusaffæren viser en splittelse mellem nationalisme og viljen til at få sandheden frem.

Filmen introduceres kort – og efterfølges af en 40 minutters samtale/drøftelse af/om filmen, Frankrigs historiske situation i 1894 (præget af fanatisk nationalisme og antisemitisme), sagens moralske og juridiske implikationer – og historiske betydning.

Foredragsholderen Marianne Olsen, har skrevet en bog til undervisning i gymnasieskolen om emnet: ‘ Dreyfus á l’lle du Diable – souvenirs, jornal et correspondance – extraits’.

Filmen vises i samarbejde med SOS Racisme.

Billetpris: 100/70 kr. / rabat for medlemmer af Cinemateket og SOS Racisme Danmark.

Medlemmer af SOS Racisme kan købe billetter til særpris ( 70 kr. mod normalpris 100 kr.). Det sker ved fysisk henvendelse i Cinematekets billetsalg (medlemsdokumentation er ikke nødvendig). NB: Billetter kan ikke købes med rabat online, men du kan godt forhåndsreservere en billet til alm. pris og så ændre billettypen til en rabat når du kommer, men lidt før tid. Billetsalg fra 19.november på cinemateket.dk

Reservation på link: https://www.dfi.dk/cinemateket/biograf/events/event/dreyfus-affaeren-officer-og-spion-m-foredrag eller på telefon: 33 74 34 12.

Andre begivenheder