Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Demonstration – Afskaf ghettolisten

ONSDAG DEN 1. DECEMBER 2021 KL. 17.00-18.00

DEMO: Afskaf ghettolisten!

Detaljer

Begivenhed af Mellemfolkeligt SamvirkeSOS Racisme Danmark og 2 andre Christiansborg SlotspladsVarighed: 1 t.Offentligt  · Alle på eller uden for FacebookDEMO: AFSKAF “GHETTOLISTEN”*English below*Hvert år i december offentliggøres den såkaldte ghettoliste, eller parallelsamfundsliste, som er med til at rive tusindvis af menneskers hverdag og drømme itu. Stemples deres hjem som en hård ghetto, bliver deres hjem afviklet med nedrivning eller salg og beboerne tvangsudsmides fra deres trygge rammer._________________________________________
ProgramVelkommen m. Eren Temur – aktivist i Racismefriby Odense
Ibrahim El-Hassan – aktivist i Almen Modstand
Sanganee – rapper
Niels Erik Hansen – advokat
End Environmental Racism – kollektiv mod miljøracisme
Deniz Kiyz – digter
Sara El-Khatib – medlem af Ungerådet i Gadehavegaard
Grundlaget for dette enorme indgreb er kriterier, som diskriminerer og forskelsbehandler beboerne, og opdeler dem i blandt andet rige og fattige, uddannet og uuddannet, og vestlige og ikke-vestlige. Den sidstnævnte opdeling er afgørende for, at boligområderne kan komme på ghettolisten og dermed afvikles. FN og flere menneskerettighedsorganisationer understreger, at det er diskriminerende at bedømme på etnicitet, og alligevel vælger de danske magthavere at holde fast i lovgivningen og se bort fra beboernes og FN’s opråb.Regeringen ændrer løbende kriterierne for at rykke flere almene boligområder på “ghettolisten”, men virkeligheden er, at kriminaliteten er faldende i hele landet og historisk lav. Arbejdsløsheden er faldende og uddannelsesniveauet er stigende. Men politikerne vender det blinde øje til forskere der påviser den positive udvikling og påpeger, at ghettolisten og ghettopakken ikke vil løse sociale udfordringer. Ingen får et job eller en uddannelse af, at deres bolig rives ned og de bliver tvangsflyttet. Alle uanset baggrund har ret til et hjem – bolig er en menneskeret.Almen Modstands borgerforslag om afskaffelse af den såkaldte ghettoliste fik enorm opbakning og nåede op på mere end 50.000 underskrifter, men blev stemt ned. Men vi giver ikke op, og flere beboere har igangsat retssager i kampen for deres hjem, mens nedrivningerne er begyndt i mange områder. Derfor er det vigtigere end nogensinde, at vi samles og viser, at vi ikke vil finde os i regeringens stigmatisering og tvangsudsmidning af vores medborgere. Vi tænder fakler og står sammen for antiracisme og retten til at blive boende i sin almene bolig.Læs mere om “ghettolisten” og dens konsekvenser her:
https://www.ms.dk/ghetto
http://almenmodstand.dk/hvem/#hvad
_____________________________________CORONA:
Smittetallene stiger igen, og derfor er det naturligvis vigtigt, at vi viser hensyn og holder god afstand til hinanden og husker mundbind og håndsprit.