Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

ALDRIG MERE EN KRYSTALNAT!

SOS Racisme er som de 26 forudgående år med i Krystalnatinitiativet i København. Årets manifestation i anledning af årsdagen for nazisternes overfald på jøder i Tyskland og Østrig i 1938 bliver denne gang en stille markering, som er tilpasset hensynet til Coronasituationen. Derfor er der ikke et samlet program med taler, musik og fællessang.Vi opfordrer derfor ikke til at man møder op fysisk, da der er begrænsninger på grund forsamlingsforbuddet, som vi naturligvis vælger at følge. Men vi takker for opbakningen og støtte.

Den 9. november er det 82 år siden, at nazistiske bøller i 1938 overfaldt jødiske borgere, butikker, synagoger og ejendomme i Tyskland og Østrig. Mange blev slået ihjel og store værdier – økonomiske og kulturelle – gik tabt. Det blev til indledningen på en systematisk nazistisk kampagne, der førte frem til udryddelserne i kz-lejrene.Både for at mindes ofrene og for at minde offentligheden om, hvad der skete dengang – og at det kan ske igen, hvis vi ikke er bevidste om, hvad der drev den udvikling frem – markerer vi i Krystalnatinitiativet den 9. november.

Det har vi gjort i de seneste 27 år med fakler, taler og musik.Imidlertid betyder Corona-situationen, at vi i år ikke kan afvikle markeringen, som vi plejer. Derfor en ’stille’ manifestation, som man sundhedsmæssigt trygt kan opleve med fakler rundt om fontænen på Kultorvet. For vi ønsker at sætte fokus på en række aktuelle og principielle forhold som fx. undertrykkelse af mindretal, diskriminerende lovgivning, rettigheder og friheder, som også er under pres i dag.

Andre begivenheder