Online offentliggørelse og gennemgang af hovedpointerne fra civilsamfundets parallelrapport om, hvordan det står til med racediskrimination i Danmark.


Menneskerettighedsadvokat Niels-Erik Hansen, SOS Racisme Danmarks og landsformand Jette Møller vil fremlægge hovedpointerne i CERD-rapporten og vores anbefalinger til den danske regering.
Under fremlæggelsen kan man skrive SPØRGSMÅL I KOMMENTARFELTET, og bagefter vil også Lamies Nassri, projektleder hos CEDAR, hjælpe med at besvare dem. Medlem af Folketinget for Frie Grønne, Danmarks nye venstrefløjsparti, Sikandar Siddique vil også kommentere rapporten til CERD.

Ti civilsamfundsorganisationer har sammen skrevet en parallelrapport, som først på selve dagen for afleveringen blev udskudt til august 2020 på grund af COVID-19. Senere aflyste FN’s Racediskriminationskomite CERD så eksaminationen af Danmark helt, og rapporten skal derfor skrives om, næste gang Danmark skal eksamineres af CERD. Derfor har de ti ngo’er besluttet at offentliggøre deres parallelrapport nu og holder en pressekonference.

Hovedtemaer:
“Ghetto”-pakken
Moderne racisme
Hadforbrydelser
Den ekstreme højrefløj
Diskriminerende love:
Forbud mod jødisk slagtning
Burkaloven
Romaloven
Forslag om forbud mod drengeomskæring
Paradigmeskiftet
Umenneskelig behandling af asylansøgere
Ikke-hvid fattigdom


NGO’erne bag rapporten er:
SOS Racisme Danmark
Center for Dansk-Muslimske Relationer (CEDAR)
Demos
Refugees Welcome
Kvinder i Dialog
Muslimsk Ungdom i Danmark
Retspolitisk Forening
Global Aktion
Almen Modstand
ENAR Denmark
Rapporten er tilgængelig både i print og digitalt på engelsk og i en dansk udgave, som DEMOS har fået oversat til dansk.

Rapporten på engelsk og dansk kan læses/hentes her.

Kontaktperson: Jette Møller tlf. 6063 3399