Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

FN’s dag mod racisme: Stå sammen mod racisme

FN's internationale dag til afskaffelse af racisme

SOS Racisme deltager i Fællesinitiativet mod Racisme og Diskriminations markering af internationale FN dag mod racisme sammen med en lang række andre organisationer (Se facebook).

Aarhus, inkl SOS Racisme Randers:
https://fb.me/e/1T81gF6fY
Odense:
https://fb.me/e/4UOzYriBy

København:
Nedenfor er det foreløbige program. Se opdatering på FACEBOOK:

Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination markerer FN dag mod racisme i samarbejde med en lang række organisationer. Vi er utrolig glade for, at så mange organisationer bakker op om denne event.
Vi opfordrer alle til at holde afstand og bære mundbind. Der vil være et team af folk i gule veste, som har sprit og ekstra mundbind.
Hvis du er det mindste i tvivl om det er sikkert for dig at deltage, så bliv hjemme.
Eventet livestreames her:
https://fb.me/e/2bvdBL1zE

Program (forbehold for ændringer)

* Velkomst v. FmRD,Cph forperson Alexander Lassithiotakis og Konferencier Ellie Jokar

* Abdel Rahman Mustafa – Nok er Nok – Stop fremmedfjendsk retorik

* Kirsten Kock – foreningen Fair Statsborgerskab

Musik fra The Real Ester

*Nevien Alrahal – pva. herboende syrere, som trues med at få inddraget opholdstilladelse

* Jette Møller – SOS Racisme, kampagnen #kunhandlingstopperracisme

Musik fra Villaindulu

*Hilsner fra Odense og Aarhus og WorldAgainstRacism/FmRD

*Knud Vilby – forfatter og aktivist

*Aya Jilani – afvist asylansøger fra hjemrejsecenter Avnstrup

Musik fra Black Minded Rose

*Bwalya Sørensen – Black Lives Matter

*Fatma Tounsi – Almen ModstandMusik fra Raske Penge

Vi ønsker, at vi skal stå sammen denne dag mod de racistiske konsekvenser af racistisk praksis og lovgivning, gerne med hver vores mærkesager:

Vores fælles kamp mod racisme og for

– at få børn ud af Morialejren

– at afskaffe “ghettolovene”

– at lukke flygtningefængslerne i Danmark og tilbyde flygtninge mulighed for et liv i Danmark

– at stoppe udskamning af muslimer

– at få børn hjem fra Al-Hol og Al-Roj lejrene

– at have lov at være sammen med dem, vi elsker i Danmark

– at vores børn undervises om og i mangfoldighed

– at vores arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner aktivt bekæmper racisme

– at diskrimination identificeres, italesættes og afmonteres i nutid men også historisk

– at den yderste højrefløj, som skaber splid og mistro mellem mennesker, stoppes

Se medarrangørerneFacebook

Se også søndag 21. marts 2021 ONLINE: FN’s internationale dag mod racisme: MEDMENNESKELIGHED

Udtalelse fra #WorldAgainstRacism:

underskrevet af Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination i Danmark. Stå sammen mod alle former for racisme, islamofobi og antisemitisme – stå sammen mod den yderste højrefløj.Igen i år vil vi stå sammen om en global protest lørdag den 20. marts 2021 i forbindelse med FN´s internationale dag mod racisme og diskrimination. På tværs af grænser i mange lande bliver der organiseret #WorldAgainstRacism  aktioner mod alle former for racisme, islamofobi og antisemitisme, mod at gøre flygtninge, migranter og romaer til syndebukke, og i solidaritet med #BlackLivesMatter bevægelsen.

Antiracister vil fremhæve nødvendigheden af at stå sammen og ikke lade sig lade sig splitte. Vi understreger, at vi må stå sammen for at udfordre mainstream racismen, og truslen fra yderste højrefløj og fascismen.Covid19 pandemien, hvor regeringer i mange lande ikke har formået at beskytte deres befolkninger ordentligt, med truende økonomiske krise og voksende arbejdsløshed til følge, har skabt en situation, hvor de mest afskyelige former for racisme kan trives.

I mange lande er det kendetegnende, at Covid19 rammer de etniske minoriteter uforholdsmæssigt voldsomt, hvilket ses i det uforholdsmæssigt store antal og døde. Flygtningelejre er også i fare for at blive dødsfælder pga. Covid19.

Samtidig har #BlackLivesMatter bevægelsen afsløret den institutionaliserede racismes dybe fundament i samfundet og antændt en global anti-racistisk bevægelse som modsvar. Vi har set den største antiracistiske bevægelse nogensinde omfatte hele verden og medvirke til at Trump tabte præsidentvalget i USA.I nogle lande forsøger den yderste højrefløj og fascister at “fiske i rørt vande” gennem Covid19 benægternes mobiliseringer. Konspirationsteorier gøder jorden for antisemitiske og racistiske fordomme.

Som vi har set i Grækenland, hvor den antiracistiske og antifascistiske bevægelse har sikret det fascistiske Gylden Daggrys sammenbrud og i Østrig, hvor det det fascistiske FPÖ er gået stærkt tilbage, er nøglen til at stoppe den yderste højrefløj og fascismen, at organisere brede samlende kampagner og bevægelser, som kan afsløre, bekæmpe og nedkæmpe racismen, fascismen og den yderste højrefløj.Den 20. marts 2021, mobiliserer vi på tværs af grænser for at sikre flest mulige (covid19 sikre) demonstrationer og protestaktioner, som viser vores sammenhold og udvikler og udbygger den antiracistiske bevægelse, der er afgørende for at sikre, at vi kan stå op imod alle former for racisme, islamofobi og antisemitiske og modgå truslen fra det yderste højre og fascismen.