28. oktober 2020

16:30

Du kan gøre en forskel

Ved at blive medlem af SOS Racisme kan du støtte vores arbejde mod racisme og diskrimination ved at betale et årligt kontingent. Som medlem får du også mulighed for at engagere dig aktivt i foreningen og bidrage til at skabe positive forandringer. Din støtte vil hjælpe os med at udvide vores indflydelse og nå ud til endnu flere mennesker, mens du samtidig bliver en del af et stærkt fællesskab, der er dedikeret til at skabe en mere inkluderende og mangfoldig Danmark.
Bliv Medlem

ONLINE arrangement: SOS Racismes Venskabspris til Fatma Tounsi og Almen Modstand

Adresse:
Kapelvej 44, 2200 København N
Arrangør:

ONLINE arrangementet LIVE STREAMES på SOS Racismes Facebookside

SOS Racismes Venskabspris er siden 1991 blevet uddelt hvert andet år som anerkendelse for et godt initiativ, der modvirker diskrimination. Denne gang har vi valgt at give prisen til Fatma Tounsi som repræsentant for Almen Modstand for det utrættelige og bemærkelsesværdige arbejde, som hun sammen med mange andre i Almen Modstand udfører for at stoppe “ghetto”-loven.

Program:

  • “Ghetto”pakken og menneskerettighederne
    v/ menneskerettighedsadvokat Niels-Erik Hansen (tidl. leder af DRC)-
  • Juridiske værktøjer i kampen mod “Ghettoloven” v/boligretsadvokat Morten Tarp-
  • Kampen mod “ghetto”-loven er folkets. v/Sikandar Siddique, leder af De Frie Grønne:-
  • Jette Møller, landsformand for SOS Racisme, overrækker venskabsprisen til Fatma Tounsi som repræsentant for hele Almen Modstand-
  • Vores kamp mod diskrimination
    v/Fatma Tounsi (Almen Modstand)-

SOS Racisme ser det danske “ghetto”-koncept som det mest diskriminerende og racistiske lovgivningskompleks i Danmark i mands minde og ønsker at påskønne Fatma Tounsis og Almen Modstands imponerende indsats for at bekæmpe diskriminationen i “ghetto”-lovgivningen, der er rettet mod især de ikke-“vestlige” (Læs: ikke-hvide), men også de fattige, de lavt uddannede, de syge og de arbejdsløse – og deres naboer.

Prisen er tidligere givet til: 2007: Özlem Cekic (SF); 2009: Kirkeasyl; 2011: Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) & Margrethe Vestager (B); 2013: Advokat Niels-Erik Hansen (DRC); 2015: Khaterah Parwani og Natasha Al-Hariri; 2017: Bedsteforældre for Asyl.

Andre events

  • 21. marts 2024

    NEWROZ 2024 konference
    Demokratiets tilstand i Tyrkiet og mulighederne for den demokratiske opposition…
  • 13. februar 2024

    Medlemsmøde april 2024
    SOS Racisme afholder medlemsmøde tirsdag 16. april, kl. 19-21. Mødet…