ONLINE arrangement: SOS Racismes Venskabspris til Fatma Tounsi og Almen Modstand

ONLINE arrangementet LIVE STREAMES på SOS Racismes Facebookside

SOS Racismes Venskabspris er siden 1991 blevet uddelt hvert andet år som anerkendelse for et godt initiativ, der modvirker diskrimination. Denne gang har vi valgt at give prisen til Fatma Tounsi som repræsentant for Almen Modstand for det utrættelige og bemærkelsesværdige arbejde, som hun sammen med mange andre i Almen Modstand udfører for at stoppe “ghetto”-loven.

Program:

  • “Ghetto”pakken og menneskerettighederne
    v/ menneskerettighedsadvokat Niels-Erik Hansen (tidl. leder af DRC)-
  • Juridiske værktøjer i kampen mod “Ghettoloven” v/boligretsadvokat Morten Tarp-
  • Kampen mod “ghetto”-loven er folkets. v/Sikandar Siddique, leder af De Frie Grønne:-
  • Jette Møller, landsformand for SOS Racisme, overrækker venskabsprisen til Fatma Tounsi som repræsentant for hele Almen Modstand-
  • Vores kamp mod diskrimination
    v/Fatma Tounsi (Almen Modstand)-

SOS Racisme ser det danske “ghetto”-koncept som det mest diskriminerende og racistiske lovgivningskompleks i Danmark i mands minde og ønsker at påskønne Fatma Tounsis og Almen Modstands imponerende indsats for at bekæmpe diskriminationen i “ghetto”-lovgivningen, der er rettet mod især de ikke-“vestlige” (Læs: ikke-hvide), men også de fattige, de lavt uddannede, de syge og de arbejdsløse – og deres naboer.

Prisen er tidligere givet til: 2007: Özlem Cekic (SF); 2009: Kirkeasyl; 2011: Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) & Margrethe Vestager (B); 2013: Advokat Niels-Erik Hansen (DRC); 2015: Khaterah Parwani og Natasha Al-Hariri; 2017: Bedsteforældre for Asyl.