Om SOS Racisme

Hvad laver vi?

SOS Racisme arbejder for lige værdighed for alle. Vi søger at afsløre, og italesætte racismen og diskriminationen. Gennem oplysning og arrangementer forsøger vi, at udbrede kendskabet til hinanden og til de hundredvis af forskellige kulturer der findes i Danmark. For vi tror på, at kendskab skaber venskab…

Hvis du spørger ”danskerne”, så mener over 50%, at racisme ikke er noget udbredt problem I Danmark. Men hvis du spørger de minoritetsdanskere, som racismen går ud over, ser det meget anderledes ud.
Vi har politikere, der er med til at puste til fremmedfrygten for at sikre sig stemmer hos de majoritetsdanskere, der ønsker sig tilbage til midten af sidste århundrede. Det er ikke nok at lade være med at deltage i den hetz. Der er brug for antiracister, der vil støtte op og sige fra…
SOS racisme

Hvorfor er vores arbejde vigtigt og hvorfor er det vigtig at sige fra overfor racisme?

Racisme er ikke bare noget, der rammer minoriteter, det er et samfundsproblem, som berører os alle sammen. Derfor er det vigtigt, at antiracistiske ngo’er som SOS Racisme kaster lys på racismen, sørger for at italesætte den og hiver den frem i lyset. Vi må ikke lade racismen trives i samfundets mørkeste hjørner, sprede sig som cancer og udvikle sig til en epidemi.

” Det eneste nødvendige, for at ondskaben kan sejre, er, at gode folk passivt ser til”
Edmund Burke

Det er alles pligt at sige STOP, når vi ser racisme. Ser vi passivt til, er vi medskyldige i, at racismen trives, og mørke tanker vinder frem og bliver normaliserede.
Vi skal skabe et bedre Danmark for alle borgere, ikke kun dem, der ligner og tænker som os.

“Verden er et farligt sted at leve i, ikke på grund af mennesker, som er onde, men på grund af mennesker, som passivt ser til.”

- Albert Einstein -

Formål!

Vi laver bl.a

Hvem er vi?

Vi blev grundlagt i 1988 og havde den franske SOS Racisme som forbillede. SOS Racisme France blev oprettet som reaktion på Jean-Marie le Pen, der fik stor succes i 1983-84 som populistisk leder af Front National med en politik, der byggede på modstand mod de fremmede og for lov og orden.
I 1991 fusionerede SOS Racisme med Folkebevægelsen mod Fremmedhad fra 1985.
I 1993 skiftede vi navn til SOS mod Racisme – og efter næsten 25 år vendte vi tilbage til vores oprindelige navn, som vi deler med ngo’er rundt omkring i Europa.

Vi er en landsdækkende organisation med lokalafdelingerne  SOS Racisme København og SOS Racisme Randers. Vi deltager i landsdækkende arrangementer på Folkemødet på Bornholm, Ungdomens Folkemøde og er desuden medarrangører ved arrangementer i bl.a. Århus og Svendborg. Det er vigtigt at gøre en indsats lokalt, så lokalafdelingerne har frie hænder. I SOS Racisme har vi travlt – og vi har brug for flere aktive. Vi ønsker nemlig at sprede vores budskab til så mange som muligt. Har du ikke tid til at være aktivt medlem, er du velkommen til at melde dig ind som passivt medlem